Psycholoog


Praten met een psycholoog kan een hulpmiddel zijn voor mensen die vastlopen in bepaalde aspecten van hun leven. In de knoop met uzelf, uw partner, kinderen, werk of opgelopen trauma’s zijn zaken waarbij een psycholoog uitkomst kan bieden. Toch is de psycholoog er niet alleen voor mensen met ernstige problemen of aantoonbare psychische aandoeningen. Ook andere zaken, zoals het ervaren van een onrustig gevoel of onzekerheid kunnen aanleiding zijn voor het volgen van therapie. Enkele sessies kunnen dan al voldoende zijn om er mentaal gezien weer bovenop te komen.

Door gesprekken met een psycholoog kunt u:


 • Mentale orde creëren, waardoor u meer rust ervaart
  Soms spelen er zoveel dingen, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Ook kan het zijn dat u ergens zodanig mee zit, dat het grotere plaatje u ontgaat. De psycholoog helpt u structuur te creëren in situaties die u meemaakt, waardoor u ze in een ander licht kunt zien. U krijgt zo minder het gevoel dat er van alles tegelijk op u afkomt of dat het allemaal te complex of overweldigend is. Het stelt u in staat om wat meer rust te ervaren, soms zelf nog voordat alles daadwerkelijk is oplost. Dat is de kracht van ordening.

 • Kennis opdoen over de aard van uw problemen
  Hoeveel u ook bij anderen terecht kunt, het vinden van een luisterend oor en ook daadwerkelijk geholpen worden zijn twee verschillende dingen. Een professional zou u daarom kunnen helpen aan informatie over de aard van uw problemen, waardoor u  niet alleen beter in de gaten krijgt wat er speelt, maar ook waaróm dat zo is.

 • Een objectieve blik werpen op uw leven
  Soms is het fijn om even te kunnen praten met iemand buiten uw eigen kenniskring. Iemand op een eerlijke, feitelijke manier kijkt naar wat er zich in uw leven afspeelt, zonder vooroordelen of partijdigheid.

 • Nieuwe gewoonten aanleren
  Het is niet altijd makkelijk om bepaalde slechte gewoonten te breken of door te zetten in de gevonden oplossingen. Een psycholoog kan fungeren als stok achter de deur om u aan de zelf gevonden regels te houden. Dit werkt vaak beter als het door een objectieve, ervaren, professional wordt gedaan.

 • Uw hart luchten
  Soms is het gewoon even tijd om aan uzelf te denken. We staan lang niet altijd stil bij wat we voelen als we meegevoerd worden in onze noodzakelijke dagelijkse activiteiten. Hoe fijn is het als er gewoon eens iemand voor u klaarstaat en oprecht geïnteresseerd is in hoe het met u gaat.

 • Mentaal krachtig worden
  De psycholoog biedt u de mentale handvatten om zelfstandig onaangename zaken in uw leven tijdig te identificeren en op te lossen. Zelfs die waarvan u haast niet door had dat ze u dwars zaten. Oplossingen worden hierbij nooit op een presenteerschaal meegegeven, maar in een gezamenlijk proces zichtbaar gemaakt. De psycholoog is dus niet zozeer een gids die u op een passieve manier de weg wijst. Er wordt u een (figuurlijk) kompas aangereikt om op een actieve manier tot uw gewenste bestemming te komen en zelfinzicht te krijgen. Deze handelswijze maakt u mentaal krachtig.
Specialist inschakelen
Wilt u geholpen worden door deze specialist? Vul het onderstaande formulier in of neem zonder extra kosten contact op met onze klantenservice: 088 - 22 11 033. Zij helpen u graag verder.