Palliatieve zorg


Er kunnen veel vragen opkomen wanneer u hoort dat uzelf of een naaste niet meer beter wordt. Deze emotionele tijd hoeft u niet alleen door te maken. Een palliatief verpleegkundige biedt u een luisterend oor en kan u helpen bij het ordenen van praktische zaken, het beantwoorden van uw vragen en verlichting van uw situatie.
Wat onze palliatieve zorg zoal omvat:


  • Psychologische zorg
  • Bevorderen van lichamelijk comfort
  • Steun bij het aanvaardingsproces, ook voor de partner
  • Regelen van materiële zaken: ziekteverzekering, verblijfskosten ziekenhuis voor familie etc.
  • Eventueel existentiële zorg: ondersteuning met religieuze of morele inslag
  • Vragen beantwoorden over symptomen, thuiszorg mogelijkheden, hulpmiddelen etc.


Mantelzorgers-break
Het werk van een mantelzorger is al intensief genoeg. Als palliatieve mantelzorger kan daarom een tussenkomst van een vrijwilliger of professional uitkomst bieden bij emotionele druk. 
Indicatie aanvragen
Indien u een indicatie heeft, wordt palliatieve zorg vanuit de basisverzekering betaald, zonder aftrek van het ‘eigen risico’. Deze indicatie kunt u verkrijgen met behulp van een Essentia verpleegkundige. Deze komt kosteloos bij u langs om uw wensen te bespreken en de zorgaanvraag te voltooien. Een verwijsbrief van de huisarts is hiervoor niet nodig.


Direct palliatieve zorg aanvragen? Vul het onderstaande formulier in of neem zonder extra kosten contact op met onze klantenservice: 088 - 22 11 033. Zij helpen u graag verder.