Personenalarmering


Vind u het prettig te allen tijde een veilig gevoel te hebben? In gevallen van bezorgdheid of nood biedt de personenalarmering u de veiligheid die u wenst. Met één druk op de knop schakelt u hulp in van uw mantelzorger(s) of van het Essentia Zorg-team.
"wees gerust in uw eigen huis"
Hoe werkt het?
De personenalarmering is een alarmsysteem dat bij uw telefoonaansluiting wordt geplaatst. Daarnaast draagt u een waterdichte alarmband om uw pols. Hiermee kunt u gewoon uw dagelijkse verrichtingen, zoals de afwas of het douchen voortzetten. Bent u onwel geworden of bent u gevallen? In zulke gevallen wordt u het liefst zo gauw en soepel mogelijk geholpen. Door het knopje op uw polsband in te drukken wordt het Essentia-team gebeld. U krijgt meteen een medewerker te spreken, zonder hiervoor bij uw telefoon in de buurt te zijn. Het apparaat heeft een bereik van circa 50 meter. Wilt u liever eerst uw mantelzorger(s) contacten? Het alarm kan zo ingesteld worden dat enkel bij afwezigheid van uw mantelzorgers, een Essentia medewerker u te woord staat. Ingeschakelde hulp van het servicecentrum kunt u 30 minuten later aan huis verwachten.
"Personenalarmering werkt 24 uur per dag, 7 dagen in de week"
Kosten
Zijn er medische redenen om een personenalarmering aan te schaffen? In dat geval worden de kosten van het apparaat deels vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag dat u zelf betaalt zal dan circa 30 à 40 euro bedragen. Voor deze gedeeltelijke vergoeding van de alarmering is een verklaring van uw huisarts nodig. In alle andere gevallen betaalt u een prijs die afhangt van uw eigen wensen voor het inschakelen van hulp. De kosten kunnen hierdoor variëren van 20 tot 180 euro.
Aanvragen
Direct personenalarmering aanvragen? Vul het onderstaande formulier in of neem zonder extra kosten contact op met onze klantenservice: 088 - 22 11 033. Zij helpen u graag verder.